Rolstoel Vervoer

Rolstoelvervoer

Taxi Boute beschikt over diversen voertuigen die speciaal zijn ingericht voor rolstoelvervoer.

Rolstoeltaxi, Bus voor Groepsvervoer

Alle voertuigen zijn uitgerust conform de wet en de code VVR. Onze chauffeurs worden speciaal opgeleid voor deze specifieke tak van vervoer en zullen er alles aan doen om uw reis zo veilig en plezierig mogelijk te laten verlopen.

U kunt altijd vrijblijvend om een prijsopgave vragen voor uw specifieke bestemming of gewenste route. Er staat u dus niets in de weg voor een leuk dagje uit of bezoek aan vrienden of familie.

Code VVR

Vanaf 1 juli 2020 gaat de vernieuwde versie van de Code VVR (Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers) van start. De Code VVR geeft taxichauffeurs, taxibedrijven, rolstoelpassagiers en gemeenten richtlijnen om rolstoelinzittenden veilig te vervoeren.

Wat houdt de vernieuwde Code VVR precies in?

gele sticker met een haaksymboolDe vernieuwde versie van de code schrijft voor dat vanaf 1 juli 2020 een rolstoelgebruiker alleen in een rolstoel per taxi mag worden vervoerd wanneer de rolstoel succesvol is gecrashtest (ISO 7176-19).

Dit betekent dat de rolstoel veilig kan worden vastgezet met gordels en de gebruiker dus veilig in zijn of haar rolstoel kan worden vervoerd. Dergelijke rolstoelen zijn te herkennen aan een gele sticker met een haaksymbool.

Scootmobiel

In de Code VVR staat ook beschreven op welke wijze een scootmobiel mee kan in de taxi. Een scootmobiel voldoet vrijwel nooit aan de eisen van ISO 7176-19 en daarom mag men er niet op blijven zitten tijdens het vervoer. De scootmobiel kan als bagage worden meegenomen. Het vastzetten is echter soms lastig.

Het is ook niet mogelijk om in de scootmobiel te blijven zitten, terwijl de scootmobiel de bus in gaat. U mag uw scootmobiel niet zelf de bus in- en uitrijden. U dient via de normale ingang in- en uit te stappen. De chauffeur duwt uw scootmobiel de bus in en uit.

Offerte

Bent u benieuwd of Brink Vervoer u van dienst kan zijn?
Klik dan hier voor een geheel vrijblijvende offerte.

In al onze taxi’s is het mogelijk om met pin of creditkaart af te rekenen.
Wij accepteren :

  • Mastercard
  • Visa Card
  • American Express